Werkwijze

Werkwijze

Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid gesprek, waarin we ziekte- dieetgeschiedenis en verwachtingen uitgebreid bespreken. Samen brengen we uw voedingsgewoonten, leefomstandigheden, klachten en doelen in kaart.

We bespreken waar u een gezondheidsvoordeel kunt behalen. In overleg komen we tot een voeding- of dieetadvies. Eventueel maken we ook een aanvullend beweegprogramma.

In de volgende consulten begeleid ik u in het vertrouwd raken met uw nieuwe relatie met voeding. We passen eventueel het voedingsadvies aan en we werken aan de gestelde doelen.

Specialisatie

Mijn doel is de voeding zodanig af te stemmen dat het een positieve invloed heeft op de gezondheid en leefkwaliteit van mijn cliënten. Verkeerde voeding staat vaak in verband met gezondheidsklachten. Daarom worden adviezen soms vergoed, zie vergoedingenlijst.

Orthomoleculaire voeding

Orthomoleculaire voedingsadviezen zijn gebaseerd op goede voeding met optimale voedingsstoffen, waaronder vitamines en mineralen. Tijdens een orthomoleculair voedingsadvies kijken we hoe uw voeding in verband kan staan met uw klachten. Het kan bijvoorbeeld om een vitamine- of mineralentekort gaan.

Zie links: www.natuurdietisten.nl en www.netwerkorthodietisten.nl

In mijn praktijk adviseer ik mensen in bepaalde situaties supplementen te gebruiken zoals vitamines, mineralen, probiotica (zijn goede darmbacteriën), essentiële vetzuren(visolie) of kruiden.

Privacy

De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. De verwijzer (vaak de huisarts) ontvangt een schriftelijke rapportage aan het begin en eventueel aan het eind van de begeleiding.