van Dam Voedings-en Dieetadvies

Persoonlijk

Wie zijn wij?

Mijn naam is Elly van Dam, praktijkhoudster. Jarenlang heb ik in het ziekenhuis gewerkt als diëtist en vanaf 1 januari 2008 heb ik een eigen praktijk, gedeeltelijk aan huis en ook houden wij spreekuren in huisartsenpraktijk De Trommel en Zuyderhart in Zwolle Zuid.
Sarah Margry en Fleur van Huffelen zijn werkzaam in mijn praktijk.

Achtergrond
Als diëtist heb ik meer dan 30 jaar ervaring met werk in het ziekenhuis op verschillende terreinen:
Overgewicht,diabetes, maag- darmaandoeningen, ondervoeding, oncologie, longaandoeningen etc

Wat vind ik belangrijk
Ik vind het uitdagend om mensen te motiveren en te ondersteunen in het behalen van gezondheidsvoordelen.

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid. Door de aanpassing van het voedingspatroon zijn veel ziekten te behandelen of te voorkomen. Zo kan de behandeling van overgewicht bijvoorbeeld diabetes en gewrichtsklachten voorkomen.

Persoonlijk contact
Veel waarde hecht ik aan het persoonlijk contact in mijn werk. Mijn ervaring is dat het belangrijk is voor het welslagen van de behandeling. Tijdens het consult besteed ik met name veel aandacht aan de motivatie en bewustwording van uw voedingspatroon.

Wat doe ik nu?
Ik geef met name adviezen op het gebied van overgewicht, maag- en darmaandoeningen, PDS, diabetes, hart- en vaataandoeningen Ik vind het uitdagend om mensen hierbij te helpen en mensen te motiveren een andere relatie met voeding aan te gaan.

Sarah Margry,

Met veel plezier werk ik bij van Dam Voedings- en Dieetadvies. Graag help ik je om de juiste keuzes te maken voor een gezond voedingspatroon.

Eten doen we allemaal, elke dag. Naast dat ons lichaam de voedingsstoffen nodig heeft om goed te functioneren hebben we tientallen redenen dat we eten: we eten omdat we het lekker vinden, het is een gewoonte, we worden verleid door wat we zien en ruiken, we eten uit emoties of het hoort bij het moment van de dag. Soms is het juist lastig om voldoende te eten, emoties kunnen in de weg zitten, er kan een medische oorzaak zijn of ons lichaam geeft geen hongersignaal waardoor we vergeten om te eten.

Ik ben erg geïnteresseerd in ieder uniek persoon. Wie ben jij? Wat zijn jouw gewoontes? Hoe kijk jij naar jouw eigen lichaam? Hoe ga jij met eten om? Tijdens mijn gesprekken ligt hier mijn focus op.

Graag help ik je bij het samenstellen van een voedingspatroon dat het beste is voor jouw lichaam, dat past binnen jouw dagelijkse bezigheden en waarbij je kunt genieten van elke maaltijd

Fleur van Huffelen

Met veel enthousiasme werk ik bij  van Dam Voedings- en Dieetadvies.

Ik geniet van het leven, koken, eten, reizen en natuurlijk mijn werk.
In mijn werk vind ik het belangrijk dat mensen zich gehoord voelen. Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal.

Tijdens gesprekken komt er veel meer aan bod dan voeding alleen, dit om zo tot het beste advies te komen. Ik geef je handvatten zodat je hiermee aan de slag kan en zo het beste uit jezelf kan halen!

Daarnaast wil ik je laten ervaren dat voeding vóór je kan werken in plaats van tegen je. Voeding is krachtig en ik vind het fantastisch dat ik hier vaak getuige van mag zijn.