van Dam Voedings-en Dieetadvies

Persoonlijk

Wie zijn wij?

Elly van Dam,

Mijn naam is Elly van Dam, praktijkhoudster. Jarenlang heb ik in het ziekenhuis gewerkt als diëtist en vanaf 1 januari 2008 heb ik een eigen praktijk, gedeeltelijk aan huis en ook houden wij spreekuren in huisartsenpraktijk De Trommel en Zuyderhart in Zwolle Zuid.
Sarah Margry en Suzanne Meijssen zijn werkzaam in mijn praktijk.

Achtergrond
Als diëtist heb ik meer dan 30 jaar ervaring met werk in het ziekenhuis op verschillende terreinen:
Overgewicht,diabetes, maag- darmaandoeningen, ondervoeding, oncologie, longaandoeningen etc

Wat vind ik belangrijk
Ik vind het uitdagend om mensen te motiveren en te ondersteunen in het behalen van gezondheidsvoordelen.

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat gezonde voeding de basis is voor een goede gezondheid. Door de aanpassing van het voedingspatroon zijn veel ziekten te behandelen of te voorkomen. Zo kan de behandeling van overgewicht bijvoorbeeld diabetes en gewrichtsklachten voorkomen.

Persoonlijk contact
Veel waarde hecht ik aan het persoonlijk contact in mijn werk. Mijn ervaring is dat het belangrijk is voor het welslagen van de behandeling. Tijdens het consult besteed ik met name veel aandacht aan de motivatie en bewustwording van uw voedingspatroon.

Wat doe ik nu?
Ik geef met name adviezen op het gebied van overgewicht, maag- en darmaandoeningen, PDS, diabetes, hart- en vaataandoeningen Ik vind het uitdagend om mensen hierbij te helpen en mensen te motiveren een andere relatie met voeding aan te gaan.

Sarah Margry,

Met veel plezier werk ik bij van Dam Voedings- en Dieetadvies. Graag help ik je om de juiste keuzes te maken voor een gezond voedingspatroon.

Eten doen we allemaal, elke dag. Naast dat ons lichaam de voedingsstoffen nodig heeft om goed te functioneren hebben we tientallen redenen dat we eten: we eten omdat we het lekker vinden, het is een gewoonte, we worden verleid door wat we zien en ruiken, we eten uit emoties of het hoort bij het moment van de dag. Soms is het juist lastig om voldoende te eten, emoties kunnen in de weg zitten, er kan een medische oorzaak zijn of ons lichaam geeft geen hongersignaal waardoor we vergeten om te eten.

Ik ben erg geïnteresseerd in ieder uniek persoon. Wie ben jij? Wat zijn jouw gewoontes? Hoe kijk jij naar jouw eigen lichaam? Hoe ga jij met eten om? Tijdens mijn gesprekken ligt hier mijn focus op.

Graag help ik je bij het samenstellen van een voedingspatroon dat het beste is voor jouw lichaam, dat past binnen jouw dagelijkse bezigheden en waarbij je kunt genieten van elke maaltijd.

Suzanne Meijssen,

Als diëtist bij van Dam Voedings- en Dieetadvies houd ik mij bezig met het persoonlijk begeleiden van mensen richting een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl.

Volwaardige en gezonde voeding heeft positieve invloed op het lichaam en de gezondheid. Zo kan gezonde voeding bijdragen aan het voorkomen van bepaalde chronische leefstijlaandoeningen, zoals overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes. Daarnaast zijn mijn werkzaamheden zoveel mogelijk gericht op het inzetten van voeding als medicijn. 

In de praktijk begeleid ik met veel plezier en enthousiasme mensen die met behulp van een aanpassing van het huidige voedingspatroon en/ of de huidige leefstijl gezonder willen leven en lichamelijke aandoeningen willen verminderen of voorkomen. Ook kom ik graag meer te weten over de reden waarom mensen eten zoals ze eten en waarom het niet altijd vanzelfsprekend is om het huidige voedingspatroon en de leefstijl te veranderen. 

In mijn persoonlijke begeleiding richt ik mij samen met jou op het bereiken van passende, haalbare doelen, stapje voor stapje. Hierbij staat genieten centraal!